Omschrijving

Porsche 993 RS handgeschakelde coupé Polarsilber metallic

Deze door ons in consignatie aangeboden Porsche 993 RS,  is één van de weinige exemplaren die te koop staat. De toevoeging RS staat voor Renn Sport, de autosport afdeling van Porsche. Ten opzichte van een ‘normale’ 993 is de RS voorzien van alle ingrediënten om de ideale Porsche te zijn. De RS heeft een lager gewicht, sportief afgestelde onderstel en motor en haalt 300 PK uit de luchtgekoelde 3.8 liter 6 cilinder boxermotor. Dit is goed te horen omdat er minder isolatiemateriaal aanwezig is, aan alles werd gedacht om gewicht te besparen.

Daarom werden er ook geen koplampsproeiers en stoelen achterin gemonteerd en werd de auto voorzien van dunnere zijruiten. De kofferdeksel, kuipstoelen voorin en de deurpanelen werden van licht materiaal gemaakt.

Dit alles zorgt er voor dat het een auto is die iets van je vraagt tijdens het rijden. Boven de 3.000 toeren komt de auto in zijn element en moet je als bestuurder alert zijn en blijven. Het is een echte rijders auto, compleet anders dan de nieuwere generaties Porsche. Deze 993 RS geeft u een race beleving, welke gewoon op de openbare weg gereden mag worden.

Toch beschikt de auto over comfortabele opties zoals elektrisch bedienbare ramen, lederen kuipstoelen, airconditioning en Blaupunkt radio.

Dit specifieke exemplaar is officieel geleverd in Duitsland. De huidige eigenaar brengt de auto al sinds 2007 bij ons voor het onderhoud en is extreem zuinig op de auto. De auto staat altijd verwarmd binnen. Er is een map vol documentatie aanwezig, denk hierbij aan facturen, compressietesten en onderhoudsboekjes. In het originele onderhoudsboekje zijn de sticker en stempels van de onderhoudsbeurten aanwezig. De sticker onder de voorklep is ook origineel.

Specificaties

Prijs € 285.000
Merk Porsche
Model 993 RS
Bouwjaar Oktober 1995
Tellerstand 63.299 km
Carrosserietype Coupé
Carrosseriekleur L92M – Polarsilber-met.
Deuren 2
Interieurstijl Zwart leder
Motor 6 cilinder boxermotor
Motorinhoud 3.724 CC
Brandstof Benzine
Vermogen 221 kW (301 pk)
Transmissie Handgeschakeld
Aandrijving 2-wiel aandrijving
Afgifte Nederland 09-04-2004

Opties

  • C00 –             Duits geleverd
  • 197 –              Sterkere batterij
  • 371 –              Carrera RS/GT2 sportstoel links, handmatig bedienbaar
  • 372 –              Carrera RS/GT2 sportstoel rechts, handmatig bedienbaar
  • 405 –              18” Carrera RS/GT2 wielen
  • 480 –              Handgeschakeld, 6 versnellingen
  • 562 –              Airbags voorin
  • 573 –              Airconditioning
  • 651 –              Elektrische ramen
  • Cassette-radio Blaupunkt Dresden RCR 45
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly